Szent László Lovas Sport Klub - Szentes

Eddigi látogatóink száma:

Aktuális szentesi időjárás:

Telefon: +36 30 852 2660, cím: 6600 Szentes, Szent László 5.

Harmóniában a lóval!

Szt. László Lovas Klub-Minden jog fenntartva!  Copyright 2008

A honlapot készítette: IC Design

A Szent László Lovas Sport Klub tavalyi rendezvényei képekbenl

Üdvözöljük minden kedves látogatónkat a Szent László Lovas Sport Klub oldalán!

A versenyek, bemutatók képeinek megtekintéséhez kattintson a képekre!

VIDEÓK RÓLUNK!                                    VIDEÓK RÓLUNK!                                                  FOTÓGALÉRIA!

Iskolalovaink mind versenymúlttal rendelkező lovak, és rendszeresen a lovasaink, versenyzőink is lovagolják. Versenyeket 2001 óta évi több alkalommal rendezünk, elsősorban CDNB* Díjlovagló versenyeket, Csongrád Megyei Bajnokságokat, de ugyanennyi alkalommal szervezünk szabadidős versenyeket is, ahol az amatőr lovasok mérettetik meg magukat. Rendezvényeken bemutatókat tartunk és csoportok számára bemutatóval egybekötött lovaglási lehetőséget biztosítunk.

Istállónkat, pályáinkat folyamatosan korszerűsítjük.  A díjlovas és egyéb lovas edzéseken kívül az egész szombat délutánt kitöltő "LOVASISKOLA" egyre népszerűbb, ahol a lovagláson kívül a lóval való bánásmód, a ló ápolása, felszerelése és minden más lovakkal való feladat gyakorlati-elméleti tanítása átfogó ismereteket eredményez. Oktatóink több városból járnak, mindenki egy adott területen belül tevékenykedik. Meghatározott időre vendéglovakat is el tudunk helyezni. Bővül a szolgáltatások köre is hamarosan közös vagy választható kutyás-lovas foglalkozásokkal. Egy kiváló csapat állt össze szakemberekből ami lehetővé teszi egy időben, egy helyen a kutyás és lovas programot. Lehet választani a lovaglás, egyéni és csoportos speciális kutyakiképzés, állatokkal való kommunikáció vagy akár terápiás foglalkozások között, illetve közös foglalkozásokat tartunk.

A csapat minden tagját a közös érdeklődés, az állatok és a velük való foglalkozás hozta össze. Úgy gondoltuk, több egymáshoz közel álló de mégis külön szaktudást igénylő munkánkat egymásra építve egy széles tábor számára elérhetővé kell tennünk. Ebben a helyi sajátosságok, mint lovaspályák, világítás, zöldterület, fedett lovarda megfelelő hátteret biztosít, mert a vendégeinkkel egész évben, tervezhetően tudunk foglalkozni. Fontosnak tartjuk hogy a rendelkezésünkre álló területet minél szélesebb körben ki tudjuk használni.

A felkészüléshez adott egy 20x60 m-es díjlovagló négyszög és egy  45x55 m-es homokos ugrópálya, 16x30 m-es fedett lovarda, mindhárom homoktalajjal. A pormentességet a nemrég átadott rejtett öntöző rendszer garantálja, az árnyékot a pályákat és az egész tanyát körbevevő fák.
Lovaink kényelmét 16 bokszos istálló, árnyékos egyedi karámrendszer napi karámozással, jártatógép, jó takarmányozás és lelkiismeretes lóápoló biztosítja.
Díjlovas edző segít a felkészülésben, és képzett oktató foglalkozik a kezdő gyerekekkel is.

Lehetőség van boxok bérlésére, teljes körű lovas szolgáltatással.
A közelben található a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Cserebökény, egyedi madárvilágával, szikes gyepeivel, ami vendégeink kedvelt célpontja. Lehetőség van sétakocsizás keretében, lovaskisérettel egész napot eltölteni a puszta lenyűgöző világában.

FRISS HÍREK, AKTUALITÁSOK PROGRAMOK

Egyesületi dokumentumok:

2014-ben a következő programokat tervezzük:

Talentum Kupa Díjlovagló Forduló,

Csongrád Megyei Díjlovagló Verseny és Szabadidős Díjlovas, Díjugrató verseny

---------------------------------------------------------------------------------------------

Lovas-kutyás napok:

 

2014-es híreinkről (a nálunk folyó Lovas-túravezetők gyakorlati oktatásról, edzéseinkről, stb.) 

részletesen itt!

A Szent László Lovas Sport Klub lovas oktatással, versenyekre való ló-lovas párosok felkészítésével foglalkozik díjlovagló szakágban, de rendelkezük a díjlovas pálya mellett berendezett homokos díjugrató pályával és fedett lovardával is. Természetesen a versenysport mellett nyitottak vagyunk mindenki számára.Túlnyomó többségben kezdő lovasok, szabadidős lovasok és az utánpótlást biztosító gyerekek járnak rendszeresen. Foglalkozásokat a zsúfoltság elkerülése érdekében előre egyeztetett időpontban tartunk, naponta, akár késő estig. Bejelentkezni előre szükséges a 30/852-2660 tel.számon.