Szent László Lovas Sport Klub - Szentes

Eddigi látogatóink száma:

Aktuális szentesi időjárás:

Telefon: +36 30 852 2660, cím: 6600 Szentes, Szent László 5.

Harmóniában a lóval!

Hírek 2014

Áprl. 13-án nagyon sikeres nyílt napot szervezett a Szentesi Kutyások Klubja a lovaspályán. Több bemutatóval a nagyszámú közönséget lebilincselve szerepeltek. Mi egy rövid zenés lovasbemutaót tartottunk ami szintén nagy sikert aratott. Utána a megszokott módon lovaglási lehetőséget biztosítottunk a vendégek, nézők számára, nagyon sokan éltek a lehetőséggel.

 

Áprl. 27-én a Hódmezővásárhelyen már hagyományos Alföldi Állattenyésztési Napok rendezvénysorozatán Babinszky Zsuzsa szombaton és vasárnap díjlovas bemutatót tartott.

 

Rendezvényeink 2014:

Június 7. CDNB díjlovagló verseny, TALENTUM KUPA és díjlovas rajtengedély-vizsga

 

 

 

Hírek 2013

 

2013. év során részt vettünk versenyeken Debrecenben, Fábiánsebestyénen, Balástyán, Pátyon, díjugratásban Zsombón, Balástyán, Békéscsabán ahol Kiss Attila és Nimerilla képviselte az egyesületet.

Díjlovaglásban Babinszky Zsuzsa, Ágoston Nikolett, Kovács Anett, Szabó Denisa, Kovács Ernő , augusztusig Bertók Ágnes aki az itt eltöltött 6 év után átigazolt Fábiánsebestyénre és Molnár Nóra aki elköltözött.

Az eredmények részletesen megtekinthetőek:

Részletes eredmények: www.lovasszovetseg.hu díjlovaglás/nevezés a versenyekre/megye ikon, év és hónap szerint, versenyző vagy ló nevére kattintva nézhető meg.

Díjugratásban www.lovasszovetseg.hu díjugratás, nevezési program, név szerint lehet keresni.

 

A Magyar Lovas Szövetség Díjlovagló Szakbizottsága az "ÉV KIKÉPZŐJE" címet Kovács Ernőnek adta. Az alábbi cikk jelent meg a kiváló teljesítménnyel kapcsolatban:

http://www.heol.hu/heves/kozelet/zablara-cserelte-le-a-katedrat-539228 

 

A tavaszi rendezvények márc. 30-án kezdődtek díjlovas kurzussal kezdő lovasok számára, amit áprl. 20-án megismételtünk. A hazai lovasok mellett más egyesületek lovasai is részt vettek. Az elmélet során azokra a kérdésekre tértünk ki amire a napi edzések során nincs idő, gyakorlatban alapjármódok, ülésjavítás, átmenetek.

 

Máj. 19-én  a rajtengedély vizsgázók számára volt elméleti-gyakorlati oktatás.

 

Jún. 1-én BASF TALENTUM KUPA, CDNB* verseny és rajtengedély vizsga került megrendezésre. Kiválóan sikerült rendezvény, 14 vizsgázóval, így mivel 10 fő felett volt a vizsgázók száma, igényt tarthatunk a Magyar Lovas Szövetség támogatására. A verseny során E, A, L, M versenyszámok kerültek kiírásra, reggeltől estig zajlottak a programok. A lovasaink minden számban értek el helyezéseket és több számban nyertek.

Részletes eredmények: www.lovasszovetseg.hu díjlovaglás/nevezés a versenyekre/megye ikon, év és hónap szerint, versenyző vagy ló nevére kattintva nézhető meg.

 

Június 6-án nyílt napot szerveztünk a kutyaiskolával együtt. A bemutatók után ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítottunk a jelentkezők számára. A vártnál több ember volt, nagyon örültünk a nagy érdeklődésnek és sokan jelezték hogy a jövőben részt szeretnének venni az oktatásokon is.

 

Nov. 23-án díjlovas oktatást szerveztünk, ahol az év közben jellemzően előforduló hibák javítása volt a cél.

 

 

2013. dec. 8-án Balástyán a Leon-Cavallo és a Csongrád Megyei Lovas Szövetség szervezésében Pachl Péter kiemelt edző tartott kurzust. Babinszky Zsuzsa Pixi Babyvel, Horkával, Déva-Gidrán Ritmussal, Bonczával és Morcossal, Horváth Tünde Oharával vett részt az eseményen.

 

dec. 30-án nagyon jó hangulatú játékos évbúgyúztatót rendeztünk a kutyaiskolával együtt, ahol játékos feladatokat kellett végrehajtani lovasoknak kutyával, kutyásoknak lóval. A nap végén a vendégeink kipróbálhatták a lovaglást.

 

Áprilisban újabb fejlesztést sikerült befejezni, a lovaspályák, egy szakasz legelő és a karámrendszer külön-külön kerítéssel, vadhálóval lett bekerítve, jelentősen növelve a biztonságot és a kényelmünket.

 

Májusban felkészítő kurzust szerveztünk a rajtengedély vizsgára készülő lovasoknak. Budapesten a Tattersalban sikeres díjugrató rajtengedély vizsgát tett Kiss Attila.

 

Június 1-én CDNB* BASF TALENTUM KUPA versenyt és díjlovagló Rajtengedély-vizsgát rendeztünk. A verseny egyben a Csongrád Megyei Bajnokság első fordulója is volt. Sikeres rajtengedély vizsgát tett Ágoston Nikolett, Melis Brigitta és Kovács Anett a Szent László LSK lovasai közül, és a nálunk felkészült lovasok, név szerint a szegedi Happyriders LK.-tól Ráskai-Kiss Orsolya, Kalmár Bendegúz, Nagy Luca, a nagyszénási Táltos Lovasegyesület lovasai közül Gál Gabriella, Roszik Rita és Földes Klaudia.

Minden versenyszámra érkezett nevezés, előkészítő, alapfokú, könnyő és középosztályban indultak a lovasok. Berényi Miklós, Berényi Miklósné és Vígh Mariann bírálták a programokat. Úgy a rajtengedély vizsgán mint a versenyszámokban a lovasok korrekt lovaglásokat mutattak be, jó eredményt értek el. A helyi versenyzők minden számban helyezettek lettek.

 

Júniusban két alkalommal mentünk el Balástyára Szabadidős díjugrató versenyre ahol Kiss Attila Nimerillával hibátlan pályákkal 2-2. helyezést ért el.

Június 8-án Debrecenben vettünk részt a CDNB* BASF TALENTUM KUPÁN, ami a Dél-Magyarországi Régiós Bajnokság első fordulója volt. Babinszky Zsuzsa könnyű és középosztályban indult, lovai Morcos és Pixi Baby. Bertók Ágnes alapfokban és könnyűosztályban, Kiss Mee, Gerbera és Colonita, Molnár Nóra alapfokban Mara Baby nevű lovakkal. Mindhárom versenyző 1-4 helyezésekkel zárta a napot.

 

Június 22-én és Július 20-án Fábiánsebestyén volt a kupasorozat és a Csongrád Megyei Bajnokság következő két fordulója. Babinszky Zsuzsa Oharával, Morcossal és Pixi Babyvel L és M kategóriában , Molnár Nóra E és A kategóriában  Mara Babyvel  és Oharával, Ágoston Nikolett  E és A kategóriában Colonitával, Bertók Ágnes  A és L kategóriában Kiss Mee-vel és Gerberával,  és a nálunk vendégeskedő Happy Riders versenyzője, Kalmár Bendegúz Diara 8-al  E és A kategóriában vett részt a versenyen. Minden versenyszámban a lovasaink nyerték a versenyszámot vagy helyezettek lettek.

 

Júliusban Kiss Attila Nimerilla nevű lovával Zsombón és Békéscsabán indult B0 és B1a kategóriákban és nyújtott jó teljesítményt.

 

Fábiánsebestyénen júl. 21-én szabadidős díjugrató versenyen Bertók Ági Kiss Mee és Kiss Attila Nimerilla nevű lovaikkal mindketten hibátlan alappályával és összevetéssel 2-2. helyen végeztek.

 

Augusztus 31-én Balástya következett, szintén a kupasorozat és Csongrád Megyei Bajnokság következő versenye. Babinszky Zsuzsa Morcost és Pixi Babyt lovagolta L, LM és M kategóriában, E és A kategóriában Ágoston Nikolett Oharával és a Happy Riders versenyzője, Ráskai-Kiss Orsolya Diara 8-al értek el 1-3. helyezéseket.

 

 

Ezekkel a kiváló eredményekkel minden lovasunk minősült a Csongrád Megyei Döntőre és a BASF-Talentum Kupa országos döntőjére.

 

Augusztus 17-19-én Hortobágyon került megrendezésre a Fiatal Lovak Bajnoksága. Bertók Ágnes Kiss Mee nevű 4 éves lovával képviselte az egyesületet, 4. és 6. helyen zárta a bajnokságot.

 

Szeptember 1-től felvettük dolgozni Horváth Tündét, aki napi 8 órás munkaidőben segíti az egyesület tagjainak a munkáját. Tünde a SZTE Hódmezővásárhelyi Karán végzett Ménesgazda, két éven át nálunk is volt szakmai gyakorlaton. Kiváló eredménnyel végezte el a Lovas-túravezető képzést, így a későbbiek során ő foglalkozik a vendégekkel és a kezdő lovasokkal.

 

Szeptember 15-től a lovaspályák melletti gyepterületen dolgozik a Kebtanoda csapata, Sipos Tibor János okleveles kutyakiképző, iskolavezető irányításával. A kutyás vendégek kutyaovit, kezdő és haladó engedelmes képzést, egyéni tréningeket, agility oktatást, őrző-védő képzést, kiállításra, vizsgára, versenyre való felkészítést is igénybe vehetnek.

 

Szeptembertől a versenyzési lehetőségek szűkülnek. Sajnálatos módon a lovak tulajdonosa nem tudja a jövőben, elsősorban anyagi okok miatt a versenyzők számára a lovakat biztosítani. Babinszky Zsuzsa és Kiss Attila saját lovaikkal azonban díjlovaglásban és díjugratásban is képviseli klubunkat a versenyeken.

A kezdő lovasok számára és a vendéglovasok számára azonban továbbra is adottak a lehetőségek, sőt a kínálatunk hamarosan bővülni fog.