Szent László Lovas Sport Klub - Szentes

Eddigi látogatóink száma:

Aktuális szentesi időjárás:

Telefon: +36 30 852 2660, cím: 6600 Szentes, Szent László 5.

Harmóniában a lóval!

2010. november

Nov. 6-7-én megismételték a Fóton elmaradt Fiatal Lovak Bajnokságát, egy CDNB* versennyel közösen. Bertók Ágnes Colonitával és Babinszky Zsuzsa Morcossal vettek részt a CDNB versenyen. Bertók Ági A6 számban előkelő 7. helyen végzett, 62%-os teljesítménnyel. Babinszky Zsuzsa Morcossal M3 és M5 számokban mindkét nap harmadik.

A Fiatal Lovak Bajnokságán nagyon szép eredmény született: Babinszky Zsuzsa Pixi Babyvel mindkét napon második és a bajnokságban is második helyen zárt, 66,4% és 65,2% teljesítménnyel. 

Pixi Baby egy szentesi "siker", hiszen nemcsak lovasa, hanem tenyésztője és tulajdonosa is Babinszky Zsuzsa. Az anyai vonal Meránó I. holsteini mén, és a Babinszky Zsuzsa által a nyocvanas évek végén a Termál Tsz-ből vásárolt Inka nevű kanca, ami számtalan díjugrató verseny helyezettje volt Zsuzsával, és később több csikója született. Az utolsó csikó, Baby születésekor pusztult el, és Baby anya nélkül, Zsuzsáék által lett felnevelve, később neki is több csikója, többek között Pixi is született.  Pixi Baby apja Picobelló, Kacziba Pál felgyői telepén  fedezett, és tenyésztője Jáger János, aki egy szintén a Termál Tsz-ből vásárolt kancát fedeztetett a holland Gold nevű ménnel, majd ez a kanca import spermából, Pik Bube I. után, ami a hannoveri ménes egyik vezető díjló örökítője volt ellette Picobellót.

 

2010. október:

Babinszky Zsuzsa részt vett a Debrecenben rendezett CDNB* díjlovagló versenyen. Pixi Babyvel A6. kat. 1. L3 kat. 2. helyezést, Morcossal M3. 1., M9-ben 4. helyezést ért el.

 

Horváth Csaba szentesi tanyáján egy lovas találkozóra, bemutatóra került sor. A finom ebéd, jó beszélgetések mellett közös edzés melegítette a lovasokat ezen az őszi napon. Díjugratás és fogathajtó edzések voltak kizárólag. Díjugratásban Sárközi Dávid Széplak-Mitosszal egy verőhibával, Bertók Ágnes Rudival egy ellenszegüléssel, Colonitával két hibátlan pályával, Babinszky Zsuzsa Oharával két hibátlan pályával szerepelt.

 

A korai hűvös idő ellenére kilovagoltunk vendégeinkkel Cserebökénybe, bár az idei tereplovaglások a még mindíg meglévő belvizes szakaszok miatt kihívást jelentenek.

 

A bevezetett "CSALÁDI LOVAS PROGRAM" szolgáltatásunk egyre népszerűbb, és újabb lovasaink is vannak: a teljesség igénye nélkül: Kökény Lilla Lakitelekről és Gajdos Luca Kunszentmártonról, akik már régóta járnak és az aug. 29-i bemutatón is lovagoltak. Vörös Petra Deszkről és édesanyja aki szintén lovagol. Kozák Petra és Ágoston Nikolett Szentesről. Nálunk készült versenyekre Tóth Zsanett a Fábiánsebestyéni Kinizsi SE. versenyzője a Libel Noémi és Sárközi Dávid által korábban lovagolt Rudival. Csontos Domonika Orosházáról saját lovaival heti két alkalommal utazik hozzánk edzésre.

Egyre több apróság látogatja szerdán és vasárnap tartott lovas foglalkozásokat, ahol a lovaglás mellett a lovak almával és répával való etetése számít örömforrásnak. A szülők is egyre többen próbálják ki a lovaglást, és hamarosan még egy délutánt kell biztosítani számukra.

 

Babinszky Zsuzsa okt. 30-án részt vett a Máriakálnokon rendezett Rudolf Zeilinger által tartott díjlovagló továbbképzésen, ami a díjlovas edzők 2010 évi egyik képzése is volt.  A képzés nagyon érdekes, hasznos és tanulságos volt. Ismét rávilágította a lovasokat a kiképzési skála fontosságára, és jó volt látni ahogyan a magyar versenyzők lovai egyre jobb mozgást mutatnak be, néha a meglepetés erejével. Magyarázatai közérthetőek, praktikusak, egész személyisége mindenkire igen jó benyomást tett.

Rudolf Zeilinger Német Bajnokságban arany, kétszer ezüst, egyszer brozzérmes, tanítványai az Atlantai Olimpián ötödik, VB-n ezüst, brozérmesek, háromszoros német bajnokok. 2000-2006 között a dán válogatott edzője.

 

Horváth Csaba szentesi lovas egy fiatal lovát, Boomert hozzánk adta idomító képzésre.

 

 

2010. szeptember:

Elutaztunk Fótra, ahol egyidőben négy versenyt rendeztek: Nemzetközi, CDNB*, Wintermühle Döntő, Fiatal Lovak Bajnoksága. A csapat: Babinszky Zsuzsa-Pixi Baby és Morcos lovakkal, Bertók Ágnes Colonitával, Petrezselem Dorottya Mercurral és Sárközi Dávid Széplak Mitosszal. Minden lóval egy versenyszámot lovagoltunk, majd a nem szűnő eső miatt már pénteken délután a versenyt leállították és mindenki hazautazott. A Bajnokságban így nem került eredmény kihirdetésre.

 

Molnár Nóra és Ádok Fruzsina Németországban Steffen Hauter német díjugrató versenyző istállójában kapott munkalehetőséget. Steffen Hauter sikeres német versenyző, aki rendszeresen tart kurzusokat  Domaszéken az Equest lovardában.

 

 

Szept. 25-26-án először Csongrád Megyében három szakág (díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás) közös döntőjére került sor Domaszéken. Alapfokú Csongrád Megyei Bajnok Bertók Ágnes Colonitával, harmadik Sárközi Dávid Széplak-Mitosszal. Könnyűosztály ifjúsági Bajnok Petrezselem Dorottya és Mercur, középosztályú Bajnok Babinszky Zsuzsa és Morcos.

 

2010 nyara

Sikeres nyári programjaink összefoglalva: Három Wintermühle versenyt rendeztünk, amik egyben Csongrád Megyei versenyek is voltak. A versenyeken indultak a helyi lovasokon kívül Debrecen, Hódmezővásárhely, Szilvásvárad, Vésztő, Kecskemét és Szeged versenyzői. Szereplésünk jól sikerült, több számban született szentesi győzelem ill. helyezés.Részletesen a www.lovasszovetseg.hu /díjlovaglás, nevezés a versenyekre, aktuális hónap (jún. júl. aug.) megyén belül piros ikonra kattintva, versenyt kell kiválasztani, ott a versenyszá mellett serleg, tárolt eredmény.

A vártnál is jobban sikerült az aug. 29-i LOVASNAP, ahol a szép számú közönség látott díjugratást, díjlovaglást, western bemutatót, fogathajtást, fajtabemutatót. A legsikeresebb bemutató a fogathajtó-díjugrató staféta volt, ahol a díjlovasok is kivétel nélkül ugrattak, és minden lovas átélt a fogatokon több-kevesebb izgalmat. A napot egy fárasztó lovas-fogathajtó barátságos labdarugó mérkőzés zárta, amibe a kutyákat is bevonták amik lenyúzták a ladba bevonatát, így mindenki elégedetten tért haza.

 

2010. augusztus

29-én bemutatókkal tarkított lovasnapot fogunk rendezni.

A lovasnap programját a szentesi IC Ranch/Árpád Lovas Egyesület vezetőjével, Istenes Csillával és

a Szentesi Fogathajtó Egyesülettel egyeztettük.

A vendégeink Szentesről fogatokkal is ki tudnak jutni a versenypályára.

 

21 IC Ranch Nyílt Nap (Az IC Ranchon, Szentesen a Gázos Kövesúton) és Fogathajtó verseny (Szentesen a salakos pályán)

Török Nikolett a Felgyő és Térsége Lovas Egyesülethez igazolt.

 

15-én díjlovagló verseny Szentesen az egyesület pályáján. (a Fábiáni úton)

 

2010. július

30-án díjlovagló verseny Szentesen az egyesület pályáján. (a Fábiáni úton),

Libel Noémi megnövekedett iskolai elfoglaltságra hivatkozva befejezte a lovaglást.

 

18. Hódmezővásárhelyen sikeresen szerepeltünk a CDNB díjlovas versenyen.

 

2010. június

19-én sikeres díjlovagló versenyt rendeztünk.

Szabó Alexandra a Felgyő és Térsége Lovasklubhoz igazolt.

Az esőzések nyoma felszáradt és lovas vendégeinkkel ki tudtunk a cserebökényi pusztába lovagolni.

A debreceni BLS-TRIO KFT megkezdte a teljeskörű rágcsáló és légyirtást az istállónkban. Az eredmény kiváló, csak ajánlani tudjuk minden lovas barátunknak!

 

2010. május

Klubunkhoz igazolt Petrezselem Dorottya díjlovas versenyző.

Részt vettünk a Pilisjászfalun rendezett U25, azaz Országos Utánpótlás Bajnokságon. Bertók Ágnes versenyszámban 5., Török Nikolett az U16 Bajnokságban 6. eredményt ért el. Sárközi Dávid és Libel Noémi a középmezőnyben végeztek. Ez a fiatal lovasaink eddigi egyik legjobb eredménye.

Nyertes pályázataink:

Szentes Város Önkormányzatától 200.000 ft rendezvény támogatást,

a Csongrád Megyei Önkormányzattól 100.000 ft. rendezvény támogatást nyertünk. Ezúton is köszönjük!

 

2010. áplilis

Kidolgozásra került a "Természet csendje" programunk, azaz a lóháton és fogattal a cserebökényi pusztába történő kirándulások, vendégeink számára egyéb lovas programok tematikája.

A lovaspálya homokkal történő felújítása, amit a szentesi Autark KFT végzett, befejeződött, ezúton is köszönjük a preciz munkájukat.

A lovaspályák pormentességét biztosító "gyep rejtett öntözőberendezés" felszerelésre került, és várakozásunkon felül kiválóan működik. A beruházást végezte a Dan-Aqua KFT.

 

2010. március

L000090 ny.sz. alatt a Szent László Lovas Sport Klub az MKEH lovas szolgáltatókról vezetett nyilvántartásba került.

 

2009. november

Az MVH határozata alapján a lovasklub 5.206.198 ft. támogatást nyert az UMVP turisztikai tevékenységek ösztönzése címen.

 

2009

Az adó 1%-át a Lovasklub pályázatírásra, üzleti terv készítésére és a versenypályák korszerűsítésére (mosdó, bírói torony, dekoráció, stb...) használtal.

Archív 2010:

A Szent László Lovas Sport Klub

 

2011-es hírei, rendezvényei, tervei:

Archív 2011:

 

2011. májustól kezdődően Lovas-túravezetők gyakorlati oktatása kezdődik, több időpontban rendezett szemináriumok formájában. A hallgatók a díjlovaglás gyakorlati ismereteit sajátítják el lovardánkban.

 

Babinszky Zsuzsa rendszeresen idomító edzéseket tart Berei Béla lovastanyáján, Hódmezővásárhely, a Totálszervíz Kft. versenyzői és lovasai számára, heti egy alkalommal. Ezenkívül Fodor Gábor díjugrató edzéseire lehet jelentkezni, szintén heti egy alkalommal, a kezdő lovasokkal a helyi oktató foglalkozik előre egyeztetett időpontban.  A létesítményben 20 boxos istálló, nyitott homokos pályák, 20x40 m-es homokos díjlovagló négyszög , 80x70 homokos díjugró pálya, akadálypark, 22x54 m fedeles lovarda áll a lovasok rendelkezésére. Jelentkezni Berei Bélánál (tel. 06/30-968-9887, vagy Babinszky Zsuzsánál 06/30-852-2660) lehet.

 

Solymosi Annamária a szegedi Happy Riders LK. elnöke rendszeres kapcsolatot tart klubunkkal, közös edzéseken vesznek részt az ottani lovasok.

 

 

Befejeződött a UMVP pályázat 3. és 4. lépése, ebben egy szociális helyiség-öltöző-melegedő célra vásárolt szaniter konténer került beszerzésre a budapesti Mobilbox Kft-től.

Zsemberi János szentesi vállalkozó végezte az akadálypark felújítását.

Ennek a beruházásnak a bruttó összege: 2.558.431 ft.

 

Ebben az évben az adó 1 %-át a pályázat finanszírozásához szükséges egyéb beszerzésekre, kifizetésekre fordítottuk.

 

 

Három alkalommal rendeztünk kurzust, ahol a versenyzőink edzéseit kisérve bemutattuk egy edzés felépítését, kitértünk a kiképzési skála fontosságára, különböző testalkatú lovakra, és nem utolsó sorban a kezdő lovasok futószáras oktatására, ülésjavító feladatokra. Részt vettek lovasok, oktatók Nagyszénásról, Szarvasról, Budapestről, Szegedről a teljes felsorolás nélkül.

 

Értékelés a 2011. évben rendezett versenyekről:

Ebben az évben négy Szabadidős Lovasversenyt rendeztünk, és három Talentum Kupa fordulót, ami Csongrád Megyei Minősítő verseny is volt,  április, május, július és október hónapban. A júliusi versenyen rajtengedély vizsgára is sor került.

A versenyeket a megyei versenyzőkön kívül a régió más lovasai is kedvelik. Ebben az évben Kecskemét, Debrecen, Baja, Orosháza lovasai rendszeresen indultak, de rajtengedély vizsgára jöttek Pest, Szolnok és Borsod megye lovasai is. Idén 7 lovas tett rajtengedély vizsgát Szentesen, sajnos azonban közöttük Csongrád megyei lovas nem volt. A teljesítmények túlnyomórészt 60 % felettiek voltak, ami azt mutatja hogy más régiótól nem vagyunk lemaradva, bizonyítják ezt a más régiók versenyein elért helyezéseink is. Az indulólétszám tekintetében: a Talentum Kupa a többi megyében rendezett versennyel összehasonlítva megegyező, de a Pest megyei versenyektől jelentősen elmarad. A versenyszámok minden versenyen E-A-L-M kategóriában zajlottak, de Kovács Ernő nagydíj szintű bemutató számot is lovagolt.

Az október 8-i verseny egyben Csongrád Megyei Díjlovagló Döntő is volt, a díjakat személyesen Ferenci Richard a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke adta át.

A versenyekkel azonos hétvégén rendezett szabadidős versenyek igen népszerűek. A díjlovagláson kívül minden alkalommal díjugratás,  egy alkalommal fogathajtás is szerepelt. A szabadidős versenyek ugyanolyan körülmények között, hivatalos versenyirodával, pontos startlistával kerülnek lebonyolításra, mint a hivatalos versenyek. Véleményem szerint ez a tábor biztosíthatja a jövő számára az utánpótlást. A szabadidős versenyen elért startok száma volt mikor meghaladta a 100-at,  nem kis feladatot mérve a versenyirodára.

A versenyek bírálatát minden alkalommal I. és II. oszt. bírók bírálták, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát. Rendszeresen bírált Berényi Miklós, Prutkay Zoltán és Berényi Miklósné, fogathajtásban Tóth Ferenc.  A versenyiroda feladatait Búzás Klára látta el.

 

A színvonalas betétszámoknak, a helyi televízióban, rádióban leadott tudósításoknak köszönhetően a rendezvények népszerűek a közönség körében is.

Remélhetőleg 2012-ben új helyszínekkel több hasonló versenyen szerepelhetnek lovasaink, és egy több versenyből álló megyei sorozatot tudunk biztosítani.

 

Legfontosabb eredményeink 2011-ben:

Babinszky Zsuzsa: Szentesen Morcossal 64,1 és 64,3 %-al, Sóskúton Pixi Babyvel 65 %, Hortobágyon 62 %, Csongrád Megyei Döntőn 63 % , Bonitával Szentesen 69%-os teljesítménnyel 1-4. helyezéseket ért el.

Bertók Ágnes: Csongrád Megyei Döntőn Caballeroval 61 és 66%, Colonitával 63%, Hortobágyon Caballeroval 64 és 72%, Colonitával 59%, szentesi minősítő versenyeken Caballeroval 71%, Colonitával 66%, és első középosztályban Szentesen Morcossal 62%-ot lovagolt,  1-5. helyezéseket elérve.

Molnár Nóra: Egy versenyen indult miután hazautazott Németországból, Oharával könnyűosztányban 62%-ot ért el.

részletes eredményeink a www.lovasszovetseg.hu díjlovaglás/nevezés a versenyekre, térképen 2011 és a megye ikonja alatt szentesi versenyekre, versenyző nevére és eredményeire kattintva.

 

A Szabadidős versenyeken Melis Brigitta Bonitával 2., 3, Morcossal 1.,  Ágoston Nikolett Oharával 5., Németh Laura Taktikussal 1.és 2., Németh Nikolett, Kozák Petra Johnyval 3., Gerberával 1., Szegi Angi Gerberával 3., Oharával 1., Ádok Fruzsina Gerberával 1., Ágoston Nikolett , Németh Nikolett és Kozák Petra a futószáras versenyen is kiemelkedően teljesítettek.

 

2011. szeptembertől kezdve "a SZTE Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar "Ménesgazda" tanulói az istállóban folyamatos, rendszeres gyakorlaton vesznek rész.

 

 

2011. okt. 10-11. A Lovastúra vezetők sikeres gyakorlati vizsgát tettek.

Szt. László Lovas Klub-Minden jog fenntartva!  Copyright 2008

A honlapot készítette: IC Design

Archív

Szt. László Lovas Klub-Minden jog fenntartva!  Copyright 2008

A honlapot készítette: IC Design

 

2012. hírek

 

Májusban befejeződött az UMVP pályázat utolsó két lépése, azaz a jártatógép felújítása és új önitatók, abrakoscsészék felszerelése.

 

Az év során áprilisban, júniusban rendeztünk CDNB Díjlovagló versenyt és Szabadidős versenyt. Minden rendezvény jól sikerült.

Felkérést kaptunk Szentesről az IC Ranchtól egy ottani Western Kupasorozatos versenyre bemutatóra, ahová Bertók Ágival Morcost és Colonitát vittük. Nagyon jól éreztük magunkat, és a verseny érdekes volt. A ersenyen láthattunk két nagyon színvonalas bemutatót Kovács Gabriella és Pál Zoltán közreműködésével. Ismét megállapítottuk, bármilyen szakágról van is szó, a lovasok "egy nyelvet beszélnek" ha vannak is eltérések.

 

Makóról szintén kaptunk felkérést bemutatóra Góg Csaba kedves ottani lovas barátunktól. A makói bemutatónk lassan hagyományos, de az idei különösen érdekes volt, hiszen a városon felvonultak a lovasok, huszárok, fogatok, hagyományőrzők, és még sorolhatnám. Ágival szintén Morcost és Colonitát vittük. A lovaink a várakozásunkon felül nagyon nyugodtak voltak és szinte élvezték a forgatagot. Azonban a bemutató előtt a már 18 évét betöltött Morcos új élménnyel gazdagodott, mert látott egy csacsit. Ez a bemutatón nyújtott teljesítményét nagyban visszavetette de a közönséget szórakoztatta.

 

Augusztusban beléptünk a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségbe.

 

Októberben elindítottuk a szombat délutáni LOVASISKOLÁT, amely 3 órás foglalkozás, van benne lovaglás, és minden más, lovakat, lovaglást érintő foglalkozás, úgy mint nyergelés, ló vezetése, lóápolás, felszerelés ismerete és elméleti rész is. Ez hiánypótló, mert az egyéni órák keretében nincs mód ezekkel a nagyon fontos teendőkkel foglalkozni. A lovasiskolába egész évben lehet jönni, folyamatosan be lehet kapcsolódni, és a hiányzást is be lehet pótolni.

 

Az adó 1%-át ismét a klub fenntartási költségeire fordítottuk, egész pontosan a számla fenntartásra pályázattal kapcsolatos költségekre.

 

Novembertől új szolgáltatásokkal indítjuk a téli szezont, mint pl. a lovas-kutyás foglalkozások, de várhatóan lesznek kurzusok, több napos foglalkozások úgy a szabadidős lovasoknak, gyerekeknek, mint a versenyzőknek.

 

Október 21-én mi rendeztük meg a Csongrád Megyei Díjlovagló Döntőt, amely egyben TALENTUM Kupa forduló is volt. Egyben szabadidős díjlovas verseny is volt, csak díjlovas számok, sajnos a várhatóan sok induló miatt díjugratást nem mertünk beilleszteni a programba. Így is rekordszámú nevezés érkezett, a szabadidős versenynek köszönhetően közel 90 lovaglást kellett a bíróknak figyelemmel kisérni. Az esti bajnokavatást világítás mellett kellett befejezni. Vendégünk Ferenci Richard a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke adta át a bajnokoknak a díjakat és érmeket. A versenyzők egy karuszellel búcsúztak a végig kitartó közönségtől és a 2012-es versenyszezontól.

 

A versenyünkről egy cikk jelent meg a Magyar Lovas Szövetség honlapján:

 

A délelőtt folyamán 9:00 órától szabadidős versenyszámok megrendezésére került sor a Csongrád Megyei Szabadidős Szabályzat szabályai szerint. 9 éves kortól versenyezhettek az ifjú lovasok, de szép számmal álltak rajthoz felnőttek is, így minden versenyszámban ifi és felnőtt kategóriában került sor eredményhirdetésre. A lovasok futószáras feladatban, szabadidős feladatban és E1 valamint E8 feladatban mérték össze tudásukat. A versenyszámokat a CDNB verseny bírói, Vígh Mariann, Berényi Miklósné Ani és Berényi Miklós bírálták. 58 startot láthattak az érdeklődők, és meg kell jegyezni, igazán színvonalas lovaglásokat is láthattunk az „amatőröktől”, melyek bármelyik hazai versenyen is megállták volna a helyüket. Ennek azért is örülni lehet, mert ők lehetnek majd az elkövetkező évek díjlovagló utánpótlás versenyzői.

A szabadidős versenyszámok délben fejeződtek be. A versenyzők részére az összes versenyszámban közös eredményhirdetésre került sor, melynek végén a lovon lévő lovasok egy Babinszky Zsuzsa által vezényelt közös karusszelt mutattak be.

Az ebéd szünet különlegessége volt (a büfé által nyújtott finom ebéd mellett) Csák Petra terápiás kutyabemutatója Zsófival. Zsófi, a menhelyről befogadott vizsla ma aktív segítője a különféle fogyatékossággal küzdő gyermekek mozgás és más jellegű terápiájának. A bemutató során a közönség soraiból önként jelentkező gyermekek segítségével tekinthették meg a nézők, mi mindenben tud az állat segíteni az embernek? Nem csoda, hogy a gyerekek még órákkal később is nehezen tudtak elszakadni Zsófitól és Petrától.

A délután folyamán a CDNB versenyszámok következtek. Ebben az évben azt tapasztaltuk, hogy sok helyszín vette a bátorságot és írt ki zenés kűröket. Így történt ez Szentesen is. A, L és M kűröket láthattak az érdeklődő nézők.  

A nap végén került sor a Csongrád Megyei Bajnok avatásra. 3 kategóriában avattak bajnokot. Az A ifi kategória bajnoka Bertók Ágnes lett Pixy Babyvel. Az L felnőtt kategóriában Babinszky Zsuzsanna lett a bajnok Morcossal, míg az ifi kategóriában Török Melinda Aranyági Fárosszal vehette át a bajnoki címet. A bajnoki eredményekről a honlapon korábban már hírt adtunk. A Bajnokoknak Ferenci Richárd, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Elnöke és a verseny bírói közül Berényi Miklósné Ani adták át a díjakat.

A CDNB versenyen 14 lovas 29 startját nézhették végig a verseny végéig kitartó érdeklődők.

Lejegyezte: Nagy Judit

 

CSONGRÁD MEGYEI BAJNOKSÁG

A IFI KATEGÓRIA 

BAJNOK:                 Bertók Ágnes                  PIXI BABY               Szent László LK

IEZÜST ÉRMES:       Mucsi Dalma                            REMÉNY                             Hódmezővásárhelyi LK

RONZ ÉRMESEK:     Sarkadi Petra                           GALIBA                              Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesület

                               Botyánszki Zsóka                    FERNANDO DINAMIT          Hódmezővásárhelyi LK

                                                                                           

L FELNŐTT KATEGÓRIA                                                                                           

BAJNOK:                 Babinszky Zsuzsa            MORCOS                  Szent László LK

EZÜST ÉRMES:        Szabó Petra                             TAURUS-C                        Aranyági LK

RONZ ÉRMES:          Petrezselem Dorottya              MERCUR                          Szent László LK

 

L IFI KATEGÓRIA                                                                                

BAJNOK:                 Török Melinda                          ARANYÁGI FÁROSZ            Morris Lovas Klu

EZÜST ÉRMES:        Bertók Ágnes                 GERBERA                 Szent László LK

BRONZ ÉRMES:       Ördög Nikolett                        VEZÉR (PÓNI)                   Aranyági LK

 

Ágoston Nikolett és Ohara
Babinszky Zsuzsa és Morcos
Bertók Ági és Gerbera
Bertók Ági és Molnár Nóri
A díjkiosztón
Melis Brigitta és Bonita

Babinszky Andrásné 2012 október 16-án, életének 78. évében elhunyt.

 

A sors váratlan fordulata hogy a mindenki által szeretett Zsuzsa néni, aki 8-án a versenyen még ott beszélgetett veletek, nézett benneteket, a számára nagyon kedves lovakat, súlyos betegen, pár nap kórházi tartózkodást követően elment közülünk.

 

Emlékezzünk rá, tetteire, gondolataira.

1933-ban született Szentesen. Iskoláit Szentesen és Hódmezővásárhelyen végezte. Nehéz sors, sok-sok megpróbáltatás várt rá a háborúban és az azt követő években, de családjával kitartottak és végig ragaszkodtak a "szentlászlói Papp tanyához", férje tragikus halála után is.  A küzdelmes és szegény időszakban kárpótolta az olvasás, a festészet. A szobája ma is őrzi képeit. Iskolái után a szentesi Termál Tsz dolgozója lett, bérszámfejtőként, ami kicsit távol állt érdeklődésétől, de nyugdíjazásáig hűséges maradt, szerette munkatársait, barátait.

 

A tanya mindennél fontosabb volt számára. Ide kötötte gyerekkora, emlékei. Éppen ezért mikor 1989 után visszakapta a földjeit, új lehetőség nyílt számára, egy új élet kezdete. Boldogan kezdte a gazdálkodást, és erejéhez mérten fejlesztette végig, töretlenül.

 

Lehetővé tette számunkra a lovak tartását, pályáink kialakítását. A lovakhoz mély vonzalom kötötte, ismerte őket, tudta szokásaikat, büszke volt rájuk. Felnevelte az elárvult csikót, Babyt, éjt nappallá téve gondozta a kiscsikót, vezette a gazdaságot, intézte a napi ügyeket. Nagyon nehéz volt számára kedves lovaink elvesztése. Féltett bennünket a versenyeken, de nagyon örült sikereinknek. Az ide járó emberekhez mindig voltak kedves szavai. Élete utolsó napjáig az általa mondottak egy józan, a természet szeretetét tükröző ember túlzásoktól mentes, egyszerű és racionális életszemléletét tanították.

 

Szellemiségét, emlékét örökké megőrizzük.

Emlékezz meg rólam én Istenem, és ne engedd, hogy eltöröltessenek tetteim, melyeket cselekedtem az én Istenem házával és rendtartásaival! (Neh 13,14)