Szent László Lovas Sport Klub - Szentes

Eddigi látogatóink száma:

Aktuális szentesi időjárás:

Telefon: +36 30 852 2660, cím: 6600 Szentes, Szent László 5.

Harmóniában a lóval!

Babinszky Zsuzsanna a Szent László Lovas Sport Klub elnöke, díjlovas szakági II. szintű edző és I. licenccel rendelkező versenyző.

Több mint 30 éve lovagolok, 1998-tól 1999-ig díjugratásban megyei és területi szinten, majd 1999-től kezdve a díjlovagló szakágban a mai napig aktívan versenyzem. Díjlovasként eredményesen versenyzem megyei és regionális versenyen, helyezéseket értem el Wintermühle Kupán, Díjlovagló Országos Bajnokságokon, Országos Tenyészversenyen, F.E.I. Word Dressage Challenge versenyeken, elsősorban 2000-2006 között.

 

Tanultam, lovagoltam Hódmezősásárhelyen, Mezőhegyesen, majd hat éven keresztül a téli hónapokban Németországban München mellett a Laufzorni istállóban Albert Landwehr irányítása alatt ismertem meg a díjlovaglást. Szinte minden itthoni továbbképzésen részt veszek, igyekszem tudásomat folyamatosan bővíteni.

A korábban a családom, később a saját tulajdonomban lévő tanya, a hozzá kapcsolódó földterületekkel együtt lehetővé tette ezt a tevékenységet, szervezett formában is.  A lovasklubot 1994-ben alapítottuk, mint egyesület és közhasznú szervezet tevékenykedünk.

Mindig is célunk volt a versenysport mellett a szabadidős lovasok és az utánpótlás számára is biztosítani lovaglási lehetőséget. Iskolalovaink mind versenymúlttal rendelkező lovak, és rendszeresen a vendégek mellett a lovasaink, versenyzőink is lovagolják. Fiatal lovaim, csikóim a jövőre nézve biztosítják a szükséges lóanyagot. Versenyeket 2001 óta rendszeresen, évi több alkalommal rendezek, elsősorban CDNB* Díjlovagló versenyeket, megyei bajnokságokat, de ugyanennyi alkalommal szervezünk szabadidős versenyeket is, ahol a licenccel nem rendelkező lovasok mérettetik meg magukat.

Tanítványaim eredményesek: kiemelném Bertók Ágnest, Csongrád Megyei Bajnokság győztese, Országos Utánpótlás Bajnokságon ért el helyezést, Wintermühle  és Talentum Kupák győztese vagy helyezettje.

Molnár Nóra Csongrád Megyei Bajnokság és Talentum Kupa helyezettje, eredményes lovas, külföldi tapasztalattal.

Több lovasunk szabadidős versenyeken eredményesek, és más egyesületek versenyzői számára is tartok edzéseket, így Benczúr Piroska díjlovaglásban a nagyszénási Táltos Lovasegyesület és Markó Rebeka a hódmezővásárhelyi Totál Szervíz KFT. lovasa részére idomító edzéseket, aki díjugratásban A2 szinten versenyző ifjúsági lovas.

A klubunkhoz igazolt Petrezselem Dorottya vésztői lovas, évek óta szép eredményeket hozva megyei, regionális és Wintermühle, Talentum Kupákról.

A képek kinagyításához kattintson a képekre!

Horváth Tünde lovas túravezető aki a SZTE Hódmezősárhelyi Mezőgazdasági Karán Ménesgazda szakon végzett.

Tünde főiskolásként hozzánk járt szakmai gyakorlatra és ezen felül rendszeresen edzésekre. Indult szabadidős díjlovas versenyeken is. 2013. szeptember 1-től dolgozik nálunk , napi 8 órás munkaidőben. Feladata a gyerekek és vendégek lovagoltatása, táborok vezetése. Emellett napi szinten részt vesz a lovak ellátásában és lemozgatásában.